Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2013 06:00 - Весел четвъртък: Светлана Дичева
Автор: knigolubie Категория: Изкуство   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg






     Законите на баба ви





Колкото повече даваш, толкова по-малко получаваш.

Колкото по-малко искаш, толкова по-малко получаваш.

Когато свикнеш да получаваш малко, дори да получиш повече, няма да забележиш разликата.

Не завиждай на онези, които искат много и получават много. Те си знаят.

Кремът за тортата винаги се пресича първия път.

Кремът за тортата винаги се пресича и втория път.

Ако досега кремът за тортата не ти се е пресичал третия път, този път ще се пресече.

Не се притеснявай да се излагаш, защото излагането не може да се избегне. Липсата на излагация е подозрително.

Ако някак успееш да се представиш блестящо, това е изключение, следващия път непременно ще се изложиш.

Внимавай да не се представиш блестящо два пъти, за да не ти стане навик. Блестящото представяне е подозрително.

Научи се да не искаш нищо от никого, дори от времето. То не е длъжно да е слънчево. Нито пък хората са длъжни да бъдат добри. Дори и да бяха длъжни, пак нямаше да са. Така че все тая.

Когато съседката те накълве или злепостави – благодари й! Сетила се е жената за теб, а можеше да те забрави. За живия или лошо, или нищо!

Не проклетисвай парите! Дори и да ги псуваш на всеки пет минути, няма да станат повече!

Не говори срещу мъжете в тяхно отсъствие, и най-вече срещу своя! Злословието ги прави по-важни. Някой да е казал нещо добро за господаря в негово отсъствие?

Не говори хубави неща за мъжете в тяхно присъствие и най-вече пред своя. Сервилността и лицемерието са подозрителни.

Ако нямаш за какво или за кого да говориш, спешно измисли нещо, защото мълчанието е подозрително. Глупостта обаче не е.

Кокошката на съседката винаги е гъска! Но гъските са мазни и пълни с холестерол! Така че внимавай за какво завиждаш!

Не завиждай на хората нито за приятелите им, нито за враговете. Всеки получава каквото е заслужил.

Оплаквай се умерено. Ако минеш границата, сама ще си омръзнеш, а представи си на околните какво им е.

Не си трий мазните ръце в престилката! Има хартиени кърпи за тази цел! Бъди модерна! Колкото и да се съпротивляваш – доживя 21-ви век!

От време на време казвай, че не гледаш телевизия. Така всички ще започнат да се чудят какво точно правиш по време на телевизионния праймтайм. Могат да те заподозрат в неща, които да повишат рейтинга на съпруга ти в клуба на пенсионера и съответно да понижат рейтинга на останалите мъже в клуба. Ако пък заподозрат друг мъж от клуба – твоят рейтинг ще се вдигне!

Никога не наричай гаджетата на внуците по имена – те се сменят толкова бързо, че вероятността да сбъркаш е по-голяма от вероятността да уцелиш. Не ги наричай „бейби”, защото звучи тъпо и подозрително. Избери между „миличък” и „скъпи” или съответно „миличка” и „скъпа”.

Винаги надавай ухо какви филми гледат внуците ти и какви марки дрехи и обувки си купуват. Така ще избегнеш срама да заявиш, че аксесоар е каишка за куче, а „Долче и Габана” – газопреносна мрежа. И моля – „Доктор Ху” съвсем не е, хм, както и да е.

Очилата се носят по предназначение, а не за закриване на бръчки. Между сол и захар има малка разлика. Препоръчително е захарта да се слага в кафето, а солта в боба, а не обратното. Безупречната употреба на подправки обаче е подозрителна. Бъркай на воля, когато те е яд на някого и можеш да извиниш грешката с липсата на очила.

Никога не разкривай истинската си възраст, освен когато искаш да използваш билети с намаление както и пред бившата колежка, която винаги казва „ние, на нашата възраст”, въпреки че е с 18 години по-стара.

Никога не изразявай открито становището си по политически, икономически или морален въпрос пред децата си. Те са минали 40-те, което означава, че са достатъчно консервативни да те осъдят, че нямаш нищо против гей парада, и достатъчно либерални, за да заявят, че привързаността ти към верига магазини и марка обезмаслено сирене е анахронизъм. Мълчи си, но без да прекаляваш, защото е подозрително. Най-добре е да задаваш въпроси. Понеже ти си единственият човек на света, който ги слуша, това ще се приеме за равностоен диалог.

Това, че се сещаш днес как се казва бившата ти съученичка съвсем не означава, че ще се сетиш за името й и утре. Затова свикни да се изразяваш мило и свободно без обръщения и без обилно изпотяване по гърба. Малката тайна на всички възрасти, включително и на първокласниците е, че по принцип не могат да помнят имена. А тях не ги тъпчат с гинко билоба.

Да се пишат закони е подозрително. Да не се пишат закони е подозрително. Да започнеш нещо и да го зарежеш по средата, не е.

Баба ви 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigolubie
Категория: Изкуство
Прочетен: 2044312
Постинги: 1528
Коментари: 747
Гласове: 4333
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930