Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2016 01:00 - "Някъде другаде" - роман на търсенето
Автор: knigolubie Категория: Изкуство   
Прочетен: 1297 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


    Айше Рубева за романа ми "Някъде другаде"

    http://www.diaskop-comics.com/article.aspx…


Дали можем да живеем извън собствения си свят? Ако животът не ни удовлетворява или ни обърне гръб, ще можем ли да се намерим? Децата могат ли да ни научат да бъдем майки и то добри? Кое е по-страшно – да се самоунищожаваме сами или да се оставим някой друг да ни довърши? Въпроси, въпроси, въпроси… Отговорите - в романа на Христина Панджаридис „Някъде другаде“, издателство „Жанет 45“ или в нас самите?

 


 

Романът на Христина Панджаридис задава много въпроси, повдига много потънали в прах килими с излизащи страшни тайни изпод тях, граничещи с табута, които по-добре никой да не открива, защото след тяхната поява светът няма да е същият. Всеки един от нас е скрил някъде дълбоко в тайните кътчета на душата си по някоя невъзможна мечта, болка, разтърсила ни из основи, чието повтаряне изпепелява.

 

 

„Някъде другаде“ е роман на търсенето. Търсенето на щастие, търсенето на смисъл на живота, но това търсене е път към себе си, към тайните кътчета на душата. Роман, който ни дава урок по себепознание, но не и готова формула за оцеляване сред болката. Всеки един трябва сам да си научи урока, да се намери, да намери сили и смелост, за да се изправи пред себе си, да си прости, да прости и на другите.

Христина Панджаридис навлиза със ситни, но уверени стъпки в нашия душевен свят, прави дисекция на чувствата, на изборите ни в миналото и в настоящето, и посочва зелена светлина за намиране на изгубените мечти.

Четейки романа „Някъде другаде“, си припомняме отдавна забравените си намерения и се питаме „Дали не е време да се стегнем и да потърсим начин да ги реализираме, макар и закъснели?“. Всъщност има ли закъснели намерения? Авторът не ни дава отговори, защото универсални отговори няма, но ни дава надежда въпреки натрупаната болка и разочарования.

„Някъде другаде“ е роман за надеждата. 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fumiko - Всяка книга като една стъпка в не...
18.03.2016 09:07
Всяка книга като една стъпка в непознатото езеро. Кой знае, какво ни чака в студената вода. Но ако все пак отхвърляме страх, то радостта на плуването ни дава толкова емоции!
Четете и дано ви харесва дълбочина и философия на Христина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: knigolubie
Категория: Изкуство
Прочетен: 2032851
Постинги: 1525
Коментари: 744
Гласове: 4317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930