Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 01:00 - Светът, гледан от лодката
Автор: knigolubie Категория: Изкуство   
Прочетен: 1934 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    

 

Светът е болен. Стои в тоалетната и повръща. Повръща от хранително натравяне.

Светът преяжда поне веднъж на ден в някои часови зони. Преяжда с храни, които останалите, също човеци, и също простосмъртни, никога не ще опитат.

В други географски ширини светът пие замърсена вода, защото не знае и никой няма да му каже, че съществуват пречиствателни станции, и яде храна с изтекъл срок.

Светът е река, в която се оглеждат два бряга.

На единия са 99% от хората. Каменист и ръбат, приютява все по-трудно увеличаващото се население. На него днес се говори за криза, подготвят се стачки, разпъват се палаткови лагери, затварят се фирми, пише се “Ярост”...

Ако преди беше нормално-банално да си намериш работа, сега повече от обичайно е да си съкратен и след теб като пътечка от мравчици тръгват и останалите мъже и жени... Заводът отива в архивата или в най-светлата перспектива  се премества в по-бедни страни, където хората ядат по-малко и в краен случай, но са готови да продават труда си винаги, по всяко време и при всякакви условия.

Светът е река и реката се разпилява и в друг бряг, където за нормално се брои да получиш подарък за рождения си ден къща за няколко милиона долара, от скука и имане да изпаднеш в депресия и да правиш опити за самоубийство.

В най-модерния сега зимен курорт в Колорадо въпросът “Как се отразява кризата на бизнеса?” продавачите в луксозните бутици и ресторантите хвърлят /златен?!/ прах в очите с отговора си: “Криза? Каква криза...”

Този свят си гледа на карти и добавя още едно ледче в питието, за да е охладено и да го пие по-дълго време.

Светът плете чорап за настъпилото застудяване и току да го завърши, почва да разплита... нали е пуснал в ход вестоносците, които атакуват съзнанието ни за предстоящото затопляне на планетата.

Да, светът вдига темепература, защото е изпил по грешка ново лекарство, изпробвано върху бели мишки, които още се колебаят смърт или слепота да изберат, и тръгва да звъни на баба си да идва със студената кърпа и оцета. А бабата... Къде ли се затриха тези баби?

Светът прави безразборно секс, забравил, че е са измислени презарвативите - и се заразява телом и духом.

Светът затваря театрите, кара артистите да смаляват душите си като правят фокуси и рецитират сонети на люде, които изобщо не знаят що е това... а щом военните заводи се задръстят от свръхпроизводство и тишината цъфти и през май, и през септември, отварят театъра... но на войната.

Светът е детето, което рита и дращи, но му е рано да направи крачката. Той е и старите кокали, греещи се на слънцето и залепнали за пейката в градината до мушкатото - една ослепяваща сянка. Има бастун, и прудружител, но предпочита да използва гласа си и да излива с него псувни, заплахи и апокалиптични прогнози.

 

Светът е момичето, което по-често сънуваш, отколкото срещаш на улицата, но липсата на късмет не ти пречи да се заблуждаваш, че утре, най-късно в съня по черешово време, ще почукаш на вратата й и ще я хванеш за ръката.

За да я поведеш... но накъде? Къде е 7-мото небе?


Христина Панджаридис




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fumiko - Накъде сеа без философията? Само в ...
14.05.2016 09:43
Накъде сега без философията? Само в лудницата или.... в цирка.
цитирай
2. raff - Самит той, света, се е превърнал в ...
14.05.2016 22:32
Самит той, света, се е превърнал в тоалетна, в която всеки изхвърля отпадъците си, независимо дали физиологични или психически. :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: knigolubie
Категория: Изкуство
Прочетен: 2011792
Постинги: 1509
Коментари: 722
Гласове: 4262
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031