Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2020 12:32 - Втора вълна от блокиране на коронавирус се завръща в Китай, разбивайки разказа, че Пекин „има всичко под контрол“ Оцелелите от коронавирус в Китай отново тес
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.04.2020 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Втора вълна от блокиране на коронавирус се завръща в Китай, разбивайки разказа, че Пекин „има всичко под контрол“

01.01.2020 г. / От JD Heyes

          image  
https://www.newstarget.com/2020-04-01-second-wave-coronavirus-lockdowns-china.html?fbclid=IwAR1HdYSNQiDm1APmKzpNrgnqa4XYsIWiOUFnZClKL7Z-0EvC88NaxdD1hOw

Към момента редовните читатели знаят от нашето отчитане, че комунистическото китайско правителство е било нещо друго освен прозрачно в предоставянето на фактически подробности за коронавируса на Ухан (COVID-19), как се разпространява, как заразява и - важното - колко смъртоносна и широко разпространена вирус е бил.

Още на 1 март Natural News съобщава, че реакцията на Китай към вируса е само последната поредица от прикрития и потискане.

Последната лъжа от режима е, че нещата сега са "много по-добри" - нивата на инфекция и смъртност се сринаха и хората отново са на работа, пеейки щастливи песни за Си Дзинпин и как е прекрасно да си жив в комунистическа система.

Както отбеляза Zero Hedge в сряда, правителството вдигна карантината си и нареди на хората да работят твърде рано; сега комунистическото правителство очевидно има втора болест на вируса на ръцете си: 

Излъга през последните два месеца за тежестта и степента на пандемията на коронавирус, която нейните вирусолози започнаха в Ухан, нетърпеливи да предадат посланието, че кризата [е] „под контрол“, така че хората да се върнат на работа, пълна с надежда и ентусиазъм, радвайки се на скока в Китай, също толкова изфабрикуваните числа на PMI ... по-рано днес САЩ най-накрая се разпаднаха по безмилостната барада от китайски лъжи, когато американското разузнаване обвини Китай, че умишлено лъже за своите коронавирусни цифри. 

Не след като обвинението беше публично оповестено, Ройтерс съобщи, че окръг в централната провинция Хенан в Китай съвпаднал, че „на практика е забранил движението на хора в изходящи зони след няколко случая на коронавирусна инфекция в района“.

Не казваш? 

Според публикация на сайта му за социални медии, окръг Джиа, в който живеят около 600 000 души, обяви, че на никого не е разрешено да пътува извън графството без съответното разрешение. Освен това на жителите не е разрешено да напускат местоживеенето си за работа, освен ако правителствените служители не бъдат разрешени за това.

„Излишно е да казвам, че това е проблем“

Zero Hedge отбеляза, че в съобщенията на местните медии се казва, че провинция Хенан прекъсна 30-дневния си ред от отчитане на нови случаи на COVID-19 на 29 март, като обяви, че един човек е тествал положително след пътуване до Пингдиншан, където се намира окръг Джиа. 

В събота провинциалните служители съобщиха за един потвърден случай в град Луохе, където местните власти заявиха, че жертвата е била в контакт с двама лекари от окръг Джиа, които по-късно са тествали положително за вируса, въпреки че не са демонстрирали никакви симптоми.

В резултат на това, според Bloomberg News, цитиран от Zero Hedge, от 1 април всички жилищни комплекси ще бъдат под „затворено управление“ и всички трябва да носят маски и температурата им да бъде взета при влизане или излизане от съединенията.

И така, коронавирусът остава жив и здрав в Китай, въпреки че Пекин съобщи, че правителството е имало всичко под контрол, подкопавайки комунистите на страната и техните лакейски апологети в Световната здравна организация.

„Излишно е да казвам, че това е проблем, защото рискът от ограничения за спиране на стартирането на движението на хората означава, че всякакви призиви за V-образно възстановяване в глобалните икономики и акции вече могат да бъдат игнорирани, тъй като Китай скоро ще бъде принуден да премине през целия изключете упражненията отначало ”, отчете Zero Hedge.

Блумбърг Саймън Флинт отбеляза през нощта във вторник, че „когато китайската икономика се рестартира, всеки риск от заразяване ще се отбележи отново по-висок, което изисква обновени мерки за контрол и евентуално началото на модел на спиране и спиране“, последвано от облекчаване на ограниченията.

Сега умножете това за броя на страните, занимаващи се с този вирус, произведен от Китай, и можете бързо да разберете колко крайно опустошително ще е това по света за известно време. 

Източниците включват:

ZeroHedge.com

NaturalNews.com


Оцелелите от коронавирус в Китай отново тестват положителни, запалвайки страховете от възможна втора вълна от инфекции

Неделя, 29 март 2020 г. от: Евангелин Родригес

https://www.naturalnews.com/2020-03-29-coronavirus-survivors-in-china-test-positive-again.html?fbclid=IwAR00jeQz2KcpDGxxr5Q4UYfoJADwZHtutQopghittc6MDyCww1v_15uYakQ

image

 

( Естествени новини ) Някои оцелели от COVID-19 в Китай отново тестват положително за коронавируса , повдигайки опасения, че е възможна втора инфекция от вируса. Някои експерти - както местни, така и международни - също подлагат на съмнение точността на диагностичните инструменти, използвани в Китай, тъй като съобщенията за фалшиво отрицателни резултати циркулират от миналия месец. Това последно развитие поставя под въпрос съобщението на китайското правителство за няма нови случаи на коронавирус след 18 март, тъй като Ухан, епицентърът на огнището, превърнал се в пандемия, се готви да премахне карантинните мерки и да отвори отново града следващия месец.

Според телефонни интервюта, проведени от NPR  с четирима китайски граждани, които тестват положително за втори път, много от тях изглежда безсимптомни носители, което означава, че вече нямат симптоми, свързани с коронавируса. Тези хора бяха изписани от болницата през последните няколко седмици, след като условията им се подобриха и резултатите от тестовете им се върнаха отрицателни. Въпреки това, последните тестове, проведени като предпоставка за получаване на медицинска помощ за други здравословни проблеми, показват, че те отново са положителни за коронавируса.

Съгласно указанията на Китай за превенция на COVID-19, правителството не включва хора, които тестват положително за втори път в дневния си брой на новите случаи. Нито разглежда безсимптомните случаи като потвърдени случаи на коронавирус, така че те са изключени от официалните преброявания.

„Нямам идея защо властите избират да не броят [безсимптомните] случаи в официалния брой на делата. Аз съм озадачен ”, каза пред NPR един от четиримата интервюирани, фронт лекар в Ухан, който се възстанови от болестта, но наскоро беше повторен .

Повторно тестване на коронавирус след възстановяване: Дължи ли се на неправилна диагностика или втора вълна от случаи?

Говорейки за анонимност - тъй като китайското правителство задържа онези, които критикуват неговото справяне с коронавирусната криза - четирима души от Ухан потвърдиха, че много оцелели, включително и самите тях, сега са изолирани и поставени под лекарско наблюдение след последните резултати от тестове, които преди върна отрицателен, каза, че отново са положителни.

Според данни от няколко карантинни заведения в Ухан, където тези хора в момента се изолират, до 10 процента от пациентите, които са изписани от болниците, отново са положителни след няколко седмици. Въпреки че много от онези, които са дали положителна оценка, сега са безсимптомни, не са били така, когато за първи път са хванали вируса.

И четиримата от интервюираните от NPR  заявиха, че са се разболели след като са се заразили. Един от тях, който каза, че проявява само леки симптоми, е поставен под карантина в импровизиран център за лечение, но по-късно е освободен, след като симптомите му са изчезнали. Останалите трима, двама от които са лекари, бяха хоспитализирани и по-късно изписани след успешни възстановявания.

Когато тестваха положително за втори път, никой от тях не показваше признаци на коронавирусна инфекция.

Тъй като опасенията от възможна втора вълна от заразяване предизвикват безпокойство сред китайските граждани, вирусолозите казват, че повторното заразяване е много малко вероятно. Те смятат, че е твърде скоро след възстановяването, но казват това без сигурност. В крайна сметка природата на вируса все още е слабо разбрана от учените. И засега все още не е ясно дали тези „възстановени“ пациенти, тествали положително за втори път, отново са инфекциозни.

Но ако повторната инфекция е невъзможна, тогава възстановените пациенти могат да бъдат повторно тествани положително за коронавирус поради неправилна диагностика. Още през януари офталмологът д-р Ли Венлианг, който се опита да предупреди медицинската общност за възможно огнище през предходния месец, заяви в публикацията си в Weibo, че е започнал да проявява симптоми на 10 януари . Той е хоспитализиран три дни по-късно, но многократно е тестван отрицателно за коронавирус в продължение на седмици. Той е бил диагностициран правилно с COVID-19 само на 30 януари, но е починал осем дни по-късно на 7 февруари, според  BBC News.

Ванг Чен, директор на Китайската академия на медицинските науки , също призна, че диагностичните инструменти, използвани за тестване на COVID-19, имат ниска точност. Според оценките на Уанг, тестовете за вирусна РНК, използвани в Китай, могат само точно да идентифицират положителните случаи в 30 до 50 процента от времето, съобщава NPR .

От друга страна, д-р Джефри Шаман, професор по екологични здравни науки в Колумбийския университет , каза за новините, че тези диагностични тестове, които усилват фрагменти от генетичния материал на вируса, също могат да дадат фалшиви положителни резултати. Това е така, защото РНК, която откриват, може да дойде от остатъчен вирус от първоначалната инфекция. Последните доклади сочат, че коронавирусът може да остане вътре в телата на възстановени пациенти за медиана от 20 дни.

Асимптоматичните носители все още могат да разпространяват коронавируса

Болниците в Ухан продължават да наблюдават нови случаи на коронавирус всеки ден, съобщи  Bloomberg в сряда. Според източника си Caixin , независим китайски информационен бюлетин, четири нови случая на предаване на вътрешния пазар бяха съобщени по-рано в понеделник, което сигнализира, че епидемията в Ухан далеч не е приключила. Местен здравен служител каза още, че е наблюдавал до десетина нови случая на ден, всички от които са без симптоми .

Но здравната комисия на Ухан бързо потисна всякакви страхове. В изявление, публикувано на 23 март, се казва, че само няколко от асимптоматичните случаи в крайна сметка развиват симптоми, докато по-голямата част са „самолекувани“. Комисията също така заяви, че новите асимптоматични пациенти се карантират в специализирани отделения за 14 дни и ще бъдат отчетени като потвърдени случаи на коронавирус, само ако развият симптоми в рамките на периода на изолация. Комисията не вярва, че асимптоматичните носители могат да предават вируса на други.

Но въпреки усилията на властите да овладеят нарастващите опасения, има и такива, които не купуват своя разказ. Според един от лекарите, които говорят за NPR , какви здравни власти казват е, че те не са намерили доказателства за свободни от симптоми превозвачи предават вируса на други , все още . Той смята, че това не е същото, като казва, че те не са наистина заразителни.

"Ако те наистина не са заразни, тогава няма да има нужда да ги връщат отново в болниците", каза той.

Многобройни проучвания са открили и доказателства, че асимптоматичните хора все още могат да заразят другите . През февруари китайските изследователи описаха как 20-годишна жена от Ухан, която никога не е развила никакви симптоми, свързани с COVID-19, зарази петима свои роднини, които посети в друг град. Жената тества отрицателно на 26 януари, тествана положителна на 28-и, след това отново тествана отрицателна на 5 и 8 февруари. Нито един от заразените й роднини не е пътувал никъде или е имал контакт с пациент с коронавирус, което предполага, че инфекцията им се дължи на асимптоматично предаване . Докато жената остава без симптоми, петте души, които заразява, са хоспитализирани поради треска и респираторни симптоми.

Друго проучване, публикувано на 4 март в Science China Life Sciences , съобщава за 24 случая на безсимптомна инфекция , всички от които са идентифицирани чрез скрининг на близките им контакти. Докато пет евентуално развити симптоми като треска, кашлица и умора, 12 показват само нарушения в сканирането на гърдите, а останалите седем остават без симптоми. Независимо от това, тези асимптоматични пациенти са успели да заразят членовете на семейството, някои от които развиват тежка пневмония.

Източниците включват:

NPR.org

MedicineNet.com

BBC.com

DeccanHerald.com

Bloomberg.com

JAMANetwork.com

Link.Springer.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39918719
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930