Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 20:00 - Лекари повишават осведомеността относно лечението с ивермектин за COVID-19
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лекари повишават осведомеността относно лечението с ивермектин за COVID-19

От Мейлинг Лий, 24/07/2021

 

В опит да помогне за прекратяването на пандемията международна коалиция от медицински експерти провежда в събота събития по целия свят, за да повиши осведомеността относно ефективността на ивермектина като средство за лечение на COVID-19.

Организаторите на Световния ден на ивермектина (https://worldivermectinday.org/) съобщават, че лекари и поддръжници на евтиното лекарство, одобрено от FDA, ще бъдат домакини на безплатни онлайн и публични прояви в повече от дузина държави.

Две организации с нестопанска цел - Front Line COVID-19 Critical Care (FLCCC) и групата British Ivermectin Recommendation Development (BIRD), които се борят за използването на ивермектин за профилактика и лечение на COVID-19 казват, че целта на събитието е повече хора да научат, че антипаразитното лекарство може да лекува COVID-19, евентуално да сложи край на пандемията и да помогне за премахване на страха от вируса на ККП (Китайската комунистическа партия).

„Имаме невероятно положително и ободряващо послание, което да споделим: ивермектинът лекува и предотвратява COVID и е ключът към отключването на безкрайния цикъл от пандемични върхове и лични ограничения и ще помогне за рестартиране на икономиките“, заяви в съобщение за пресата д-р Тес Лоури, съосновател на групата BIRD (https://bird-group.org/world-ivermectin-day-24-july/).

Лоури е и съавтор на рецензирано проучване за мета-анализ (https://journals.lww.com/…/Ivermectin_for_Prevention_and…), публикувано в American Journal of Therapeutics, в което се установява, че ивермектинът е ефективен срещу COVID-19 - заболяване, причинено от вируса на ККП. Лоури и нейният екип стигат до заключението, че ивермектинът намалява риска от смърт средно с 62% при 95-процентен доверителен интервал от 0.19-0.73, особено когато е предписан рано.

Алиансът FLCCC също така извърши собствен преглед на 18 рандомизирани контролирани проучвания (https://journals.lww.com/…/Review_of_the_Emerging_Evidence…) за лечение на COVID-19 с ивермектин. Те откриват „голямо, статистически значимо намаляване на смъртността, времето за клинично възстановяване и времето за изчистване на вируса“. Авторите посочват също, че проучванията за превенция на COVID-19 съобщават за значително намалени рискове от заболяването при редовна употреба на лекарството.

Членовете на алианса FLCCC са разработили различни протоколи за превенция и ранно лечение на COVID-19, вместо пациентите да чакат да развият тежко заболяване, за да получат лечение в болница. Тези протоколи за лечение, включително един за лечение на „дълъг COVID“, се използват в световен мащаб.

Настоящият стандартен протокол за пациенти с положителен резултат от COVID-19 е да се изолират вкъщи, да избягват дехидратация, да почиват и да приемат лекарства без рецепта срещу треска, главоболие, кашлица и болки в тялото.

Според актуализираните указания (https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/…/nonhospit…/) на Националния институт по здравеопазване на САЩ на пациентите с лека до умерена форма на COVID-19 и при които има висок риск от прогресия на заболяването, се препоръчва да приемат моноклонално антитяло, ако не се налага хоспитализация или допълнителен кислород.

Въпреки доказателствата, че ивермектинът може да лекува всички стадии на COVID-19 и да намали смъртността и хоспитализацията в резултат на антивирусните и противовъзпалителните си свойства, FDA не е одобрила употребата му, заявявайки, че лекарството не е антивирусно. Федералният регулатор издаде предупреждение, че хората не трябва да приемат ивермектин, предназначен за коне, тъй като по-големите дози могат да бъдат вредни за хората.

Националният институт по здравеопазване не е променил неутралната си позиция по отношение на използването на ивермектин за лечение на COVID-19, докато Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва използването на лекарството, освен в клинично проучване. И двете организации се позовават на недостатъчно данни, за да не направят препоръка.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ЦЕНЗУРИРА

Онлайн дискусиите за ивермектин се сблъскаха с безпрецедентно ниво на потискане, като лекари твърдят, че видеоклиповете им се свалят или акаунтите им в LinkedIn се закриват.

Лоури заяви, че е била подложена на цензура в работата си по ивермектина, като твърди, че видеоклиповете ѝ за лекарството са били премахнати, а публикациите ѝ в социалните медии - цензурирани.

„Изпитах много цензура откакто започнах да работя върху ивермектина (както никога преди)“, каза Лоури пред The Epoch Times по имейл. „Публикуваният ми рецензиран научен ръкопис беше премахнат от LinkedIn.“

Тя каза също, че много хора са я информирали, че акаунтите им ще бъдат ограничени или цензурирани, „ако публикуват работата на моята компания по ивермектина или интервюта, които съм дала“.

LinkedIn не отговори на запитването за коментар.

Д-р Мобин Сайед, главен изпълнителен директор на Drbeen Corp, онлайн медицинско обучение, заяви, че YouTube е свалил три от неговите видеоклипа за ивермектина в рамките на 24 часа.

„[Трета] книга изгоря за 24 часа. @Youtube @TeamYouTube продължават да горят книги“, заяви (https://twitter.com/drbeen…/status/1414417885900902401) Сайед в Twitter на 11 юли. „Този видеоклип е важен, за да се осигури безопасността на хората, които използват ивермектин, независимо от мнението на YouTube.“

YouTube не е отговорил на запитването на The Epoch Times за изясняване на това кои условия са нарушили видеоклиповете на Сайед.

Ивермектинът не е единствената тема, която бива потискана или блокирана от големите технологични фирми. Постове в социалните медии за теорията за изтичане от лаборатория, че вирусът на ККП е избягал от лаборатория в Ухан, Китай, а информацията, която противоречи на официалния разказ за безопасността и ефикасността на ваксината за COVID-19, също е била цензурирана.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки предложи на брифинг в Белия дом да се забрани достъпът до всички платформи на социалните медии на хора, които публикуват онлайн дезинформация за ваксините за COVID-19, като заяви, че този тип информация „води до отказ на ваксина“. (https://m.theepochtimes.com/psaki-suggests-social-media…) Предложението на Псаки предизвика широко осъждане.

Независимо от потискането на употребата на ивермектин по света, хората са намерили уникални начини да разпространят информацията. В социалните мрежи се появиха съобщения за табели на тревни площи в Манитоба, Канада, с просто послание, което гласи: „Ивермектинът лекува CО19“, заедно с уебсайта на FLCCC.

Членовете на алианса FLCCC заявиха в отговор на имейл, че ще продължат мисията си за получаване на одобрение на ивермектина за COVID-19 въпреки цензурата.

„Благодарим ви за имейла. Изоставянето на мисията ни не е опция. Да, беше ад. Но както е казал Уинстън Чърчил: „Ако минаваш през ада, продължавай да вървиш.“ Така че, ако се наложи да ви оставим тук, ще ви разберем. Но ние ще продължим. Животът ви е толкова важен“, заявиха от организацията с нестопанска цел по-рано този месец.

Снимка: Здравен работник показва кутия, съдържаща шишенце с ивермектин - лекарство, разрешено от Националния институт за контрол на храните и лекарствата (INVIMA) за лечение на пациенти с лека, безсимптомна или подозрителна форма на COVID-19, в рамките на проучване на Центъра за изследване на детските инфекциозни болести, в Кали, Колумбия, 21 юли 2020 г. (Luis Robayo/AFP via Getty Images)

 

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”

 

Източник: https://www.theepochtimes.com/mkt_breakingnews/doctors-raise-awareness-on-ivermectin-as-treatment-for-covid-19-to-help-end-the-pandemic_3916366.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-07-24-2&mktids=f3c8d197320aeb42db57e1fe60c8d9fe&est=oPqinGG8J7HZkEYgYklCNV%2BAxHcobqtVnnAdkVCmkaoNi%2FMtI9Rql9J2Pw%3D%3D&fbclid=IwAR28J-RwBRJGpFfkk72N-zJcs_CkQ8UQce_HhhCmFxn05Em5kwuHejNnPj8

 image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 450505
Постинги: 675
Коментари: 78
Гласове: 369
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930