Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.09.2021 20:51 - ,,ДЪРЖАВАТА ЧУДОВИЩЕ, СМЕ НИЕ"
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 858 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 18.09.2021 21:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 КАЗВА АМЕРИКАНСКИЯТ МОРСКИ ПЕХОТИНЕЦ-ВИНЧЕНЦО ЕМАНУЕЛЕ!

,,Правя този коледен подарък...на лумпените ,които възхваляват политиката на американските си ,,богове"!
статията я преведох донякъде,просто нямам време.Ще я разберете.

Снимките и видеото са достъчни.


http://www.maurizioblondet.it/un-marine-lo-stato-mostro-siamo-noi/

Морски пехотинец: "държавата чудовище, сме ние"

 Maurizio Blondet 

 21 декември, 2015  7

"Помня стотиците затворници, които бяха заловени и измъчвани в импровизирани центрове за задържане,ръководени  от непълнолетни дошли от Тенеси, Ню Йорк и Орегон. Помня историите. Пред очите ми е,как морски пехотинци бият удари, шамари, ритници, в лактите, коленете и главите на иракчаните. Спомням си разказите за сексуалните изтезания: принуждавайки иракските мъже да извършват сексуални действия взаимно, докато пехотинците държаха ножове срещу тестисите, понякога те ги изнасилваха с палки ".

image

Vincent Emanuele е в Ирак в периода между 2003 г. и 2005 г., първият батальон на Седма морски пехотинци. Сега, преследван от спомени, той е осъзнал стойността на бруталната реалност :,,Ние американците сме  извършили "най-лошите военни престъпленияна 21 век." Ние сме  чудовищната власт,ние сме чудовищен враг на човечеството и цивилизацията, ние сме тези "нацисти", срещу които сме били научени да бъдем бдителни - но ние не бяхме.Защото всичко това ,го направихме ние".

Иска се кураж, за да прочетете това, което бившият Marine припомня.

"Много от нас, в пехотата имаха удоволствието да се забавляват по време на нощните нападения, връзването на ръцете  с пластмасов цип, да нахлупят  черен чувал над главата им и да ги хвърлят в задната част на Хамъри и камиони, докато жените и децата им падаха на колене и молеха и плачеха.Понякога, ние ги извеждахме през деня. Понякога оказваха съпротива. Някои протегягаха ръцете си, когато морските пехотинци гасяха фасовете от цигарите в лицето им. Ние ги завеждахме в центрове за задържане, където  се държаха  в продължение на дни, седмици и дори месеци. Семействата им, не са били никога информирани за това, къде са и докога можем да ги държим..image

image

Vince Emanuele, бивш Marine

И когато ги ,, разхождахме",ние ги товарехме в камиони и ги водехме далеч от  базата ,оставяхме ги в средата на пустинята, мили и мили от домовете им. Ние режехме  въжетата, с които бяха вързани , махахме черните от главите им, и ги пускахме. Някои от по-буйните наши пехотинци,стреляха във въздуха или близко в краката им смеейки сет така че те бягаха, все още плачейки за изпитанията, претърпени в центъра за задържане, като се надяваха,че ще да бъдат свободни.
 Докога са оцелели, там в пустинята?
 В края на краищата, това нямаше значение за всеки от нас.

image

"Нашата способност да лишаваме от човещина иракчаните нарастваше след стрелбата, беше невероятно .. много Marines прекарваха свободното си време да правят снимки на мъртвите, често осакатяваха труповете им за забавление или ,,пълнеха" телата им  с пръчки... за смях. Тъй като iPhone не е налична в момента, няколко морски пехотинци дойдоха в Ирак с цифрови фотоапарати. Тези камери съдържат неразказани истории за войната в Ирак, една история, която Западът се надява, че светът ще забрави: филми на безсрамни кланета и много други военни престъпления;
всъщност иракчаните нямат привилегията да забравят

По време на патрулиране в провинция Ал Анбар хвърляхме от джипа пакети от дажбите- консумирани ... Не мога да престана, да мисля, за тези малки деца, как нашите морски пехотинци бомбардираха с останки от тези пакети,  не  хвърляха бонбони, че те са част от дажбата. Те ги замеряха с бутилки пълни с пикня, камъни, парцали, всеки път. Тогава не помислихме за това, как те ще го запишат в учебниците по история, мислехме как да освободиме място в хамъра,като хвърляме на децата отпадъците. 
Само година по-късно, след като е завърших курс по история в университета, и след слушах как професорите  говорят за "люлката на цивилизацията", помислих си обратно за полу-опаковъчните  консумирани MRE дажби, с които затрупахме Месопотамия.

"Топлите и изцъклени очи на иракските деца непрекъснато ме преследват , както би трябвало. 
Лицата на тези, които са убити, или поне тези, чиито тела бяха достатъчно близо, за да ги разгледам, те никога няма да избягат от мислите си. Моите кошмари и дневни разсъждения ми напомнят къде е ISIS  и защо точно  те ни мразят.

image

image
Нацистките Marines

Не само невинни хора са заловени и рутинно изтезавани, затворени; но ние също сме изгорили стотици хиляди, милиони, според някои проучвания. Само иракчаните разбират чистото зло, което се изсипа върху тяхната нация. Те помнят страната, че Западът е имал по време на войната между Ирак и Иран, което е продължило осем години; помнят санкциите на Клинтън през 1990 г., санкциите, които  убиха 500,000 души, предимно жени и деца. После дойде 2003 г. и  Запад ,, приключи с  работата: Днес Ирак е опустошена нация до основи, хората са отровени или осакатени, околната среда,и цялото население се е превърнало в токсичен обект на  обеднен уран. За размера на разрушенията, които Западът е нанесъл в Близкия изток е абсолютно немислимо разбираемо  за по-голямата част от хората, които живеят в развития свят. Тази точка не може да бъде скрита на Запад, когато наивно  си задават въпроса: "Защо ни мразят?". След 14 години на "война срещу тероризма", едно нещо е ясно: Западът е много добър в подклаждането на варварство и създаване на,, провалени държави".
 ISIS, ние го направихме.
 И аз  помогнах да се създаде. "

http://www.informationclearinghouse.info/article43772.htm

И "може би неизбежна, че отхвърлянето на зверствата, които са били принудени да дойдат от военните. В последно време, той направи сам забелязал между тези бившия полковник от американската армия Лорънс Уилкерсън, който беше съветник по националната сигурност и държавен секретар на САЩ Колин Пауъл по времето на Буш син (когато реалната власт е в ръцете на седем неоконсерватори, еврейски, който е ръководител на войните за Израел). Днес, каза в телевизионно предаване:

"Империята се управлява от един процент от населението, ако не и по-малко, в тази страна, която е по същество една плутокрация. "[...] Военните служители скоро се пенсионират от армията, са наети от производителите на оръжие, или чрез медиите да правят медиите про-война. Все повече се фокусира Съединените щати, от една страна, за да се увеличи мощността, от друга страна, да забогатеят. Целта на външната политика на САЩ е да се подкрепят комплекса, които сме създали в състоянието на националната сигурност, което се храни, финансиран, и непрекъснато засилено с "безкрайна война."

http://www.zerohedge.com/news/2015-12-20/americas-ship-sinking-former-bush-official-exposes-unfixable-corruption-inside-estab

Създаването, казва Уилкерсън, е повреден непоправимо. "Империята не могат да получат достатъчно. Това е същността на имперска сила: да бъде ненаситна. Той никога не е стабилна статуквото. Той има статуквото все по-нестабилни статут. ".

Интервюиращият пита какво може да се направи, за да се промени това корупцията. Отговорът на бившия служител на Държавния департамент, дошъл и невероятното: "Силна малцинство, или дори по-голямата част, от гражданите на САЩ трябва да се изправят и да каже: Аз съм имал достатъчно. Това означава, прави революция? Е. "

Разбира се, че няма да се случи. Но дори и в такъв съзнание той се ражда: нацистите срещу това поколение трябва да се противопоставят, "ние сме." И ние, европейците, сме съучастници. Участвахме в глобалната война срещу ,,тероризма". Ние просто изпълнихме заповедта.

 (вградих видеото от статията,ако евентуално горе не се отваря)


ВЕСЕЛА КОЛЕДА.


Помогнах за създаването на ISIS

От Винсент Емануеле

След 14 години война срещу тероризма Западът е страхотен в разпалването на варварството и създаването на провалени държави.

През последните няколко години хората по света питаха: „Откъде идва ИДИЛ?“ Обясненията варират, но до голяма степен се фокусират върху геополитически (хегемония на САЩ), религиозен (сунитско-шиитски), идеологически (вахабизъм) или екологичен (климатични бежанци) произход. Много коментатори и дори бивши военни служители правилно предполагат, че войната в Ирак е отговорна преди всичко за освобождаването на силите, които сега познаваме като ИДИЛ, ИДИЛ, ДАЕШ и др. Тук, надявам се, мога да добавя някои полезни разсъждения и анекдоти.

Месопотамски кошмари

Когато бях разположен в Ирак с 1-ви батальон, 7-ми морски пехотинци, 2003-2005 г., не знаех какви ще бъдат последиците от войната, но знаех, че ще има сметка. Това възмездие, иначе известно като удар, в момента се изживява по целия свят (Ирак, Афганистан, Йемен, Либия, Египет, Ливан, Сирия, Франция, Тунис, Калифорния и т.н.), без да се вижда край.

Тогава рутинно виждах и участвах в неприличия. Разбира се, злото на войната никога не е било правилно признато на Запад. Без съмнение антивоенните организации се опитаха да формулират ужасите на войната в Ирак, но основните медии, академичните среди и политическите корпорации на Запад никога не позволиха сериозно изследване на най-голямото военно престъпление на 21-ви век.

Докато патрулирахме обширния регион на иракската провинция Ал-Анбар, изхвърляйки боклук от нашите превозни средства от MRE (Meal Ready to Eat), никога не съм мислил как ще бъдем запомнени в учебниците по история; Просто исках да направя допълнителна стая в моя HUMVEE. Години по -късно, седнал в курса по история на западната цивилизация в университета и слушайки моя професор да говори за люлката на цивилизацията, се сетих за боклука от УМВ на пода на месопотамската пустиня.

Разглеждайки последните събития в Сирия и Ирак, няма как да не си помисля за малките деца, които моите колеги морски пехотинци биха изтърпяли с кегли от тези пакети за УПИ. Бонбоните не бяха единствените предмети, хвърлени върху децата: бяха хвърлени и бутилки с вода, пълни с урина, камъни, отломки и различни други предмети. Често се чудя колко членове на ИДИЛ и различни други терористични организации си спомнят подобни събития?

Освен това мисля за стотиците затворници, които взехме в плен и измъчвахме в импровизирани затвори за задържане, в които работят тийнейджъри от Тенеси, Ню Йорк и Орегон. Никога не съм имал нещастието да работя в ареста, но си спомням историите. Спомням си ярко морските пехотинци, които ми разказваха за удари с юмруци, шамари, ритници, лакти, колене и удари с глава. Спомням си приказките за сексуални изтезания: принуждаване на иракски мъже да извършват сексуални действия помежду си, докато морските пехотинци държаха ножове срещу тестисите си, понякога ги содомизираха с палки.

Въпреки това, преди да се случат тези мерзости, тези от нас в пехотни части имаха удоволствието да събират иракчани по време на нощни набези, да връзват ципове на ръцете им, да им слагат глави в черни торби и да ги хвърлят в гърба на HUMVEE и камиони, докато техните съпруги и децата паднаха на колене и извикаха. Понякога ги взимахме през деня. През повечето време те не биха устояли. Някои от тях биха се държали за ръце, докато морските пехотинци биха ударили затворниците по лицето. След като пристигнат в ареста, те ще бъдат задържани дни, седмици и дори месеци наведнъж. Семействата им никога не бяха уведомени. И когато бяха освободени,

След като им отрязахме циповете и свалихме черните чували от главите им, няколко от по-обезумелите ни морски пехотинци изстреляха патрони от своите AR-15 във въздуха или земята, плашейки наскоро освободените пленници. Винаги за смях. Повечето иракчани ще бягат, все още плачат от дългите си изпитания в ареста, надявайки се, че отвън ги очаква някакво ниво на свобода. Кой знае колко дълго са оцелели. В крайна сметка на никого не му пукаше. Знаем за един бивш затворник от САЩ, който е оцелял: Абу Бакр ал-Багдади, лидерът на ИДИЛ.

Удивително е, че способността да дехуманизира иракския народ достигна крещендо след приключването на куршумите и експлозиите, тъй като много морски пехотинци прекарваха свободното си време, правейки снимки на мъртвите, често осакатявайки труповете им за забавление или блъскайки надутите си тела с пръчки за евтин смях. Тъй като по това време iPhone не бяха налични, няколко морски пехотинци дойдоха в Ирак с цифрови фотоапарати. Тези камери съдържат неразказана история на войната в Ирак, история, която Западът се надява светът да забрави. Тази история и тези камери също съдържат кадри с безсмислени кланета и множество други военни престъпления, реалности, които иракчаните нямат удоволствието да забравят.

За съжаление мога да си припомня безброй ужасяващи анекдоти от времето ми в Ирак. Невинните хора не само са били обичайно задържани, изтезавани и затваряни, те също са били изгаряни от стотиците хиляди, според някои проучвания от милионите.

Само иракчаните разбират чистото зло, нанесено на тяхната нация. Те си спомнят ролята на Запада във осемгодишната война между Ирак и Иран; те си спомнят санкциите на Клинтън през 90 -те години, политиките, които доведоха до смъртта на над 500 000 души, предимно жени и деца. След това дойде 2003 г. и Западът свърши работата. Днес Ирак е напълно опустошена нация. Хората са отровени и осакатени, а естествената среда е токсична от бомби, обсипани с обеднен уран. След четиринадесет години на Войната срещу терора, едно е ясно: Западът е голям в разпалването на варварството и създаването на провалени държави.

Да живееш с призраци

Топлите и стъклени очи на малките иракски деца постоянно ме преследват, както би трябвало. Лицата на тези, които съм убил, или поне на тези, чиито тела са били достатъчно близо, за да се огледат, никога няма да избягат от мислите ми. Кошмарите и ежедневните ми размишления ми напомнят откъде идва ИДИЛ и защо точно те ни мразят. Тази омраза, разбираема, но за съжаление, ще бъде насочена към Запада в продължение на години и десетилетия. Как би могло да бъде иначе?

Отново мащабите на разрушенията, нанесени от Запада в Близкия изток, са абсолютно невъобразими за по -голямата част от хората, живеещи в развития свят. Тази точка никога не може да бъде надценена, тъй като западняците последователно и наивно питат: „Защо ни мразят?“

В крайна сметка се случват войни, революции и контрареволюции и следващите поколения живеят с резултатите: цивилизациите, обществата, културите, нациите и отделните хора оцеляват или загиват. Така работи историята. В бъдеще начина, по който Западът ще се справи с тероризма, до голяма степен ще зависи от това дали Западът продължава терористичното си поведение или не. Очевидният начин да се предотврати формирането на бъдещи организации в стил Ислямска държава е да се противопоставим на западния милитаризъм във всичките му ужасяващи форми: преврат на ЦРУ, войни с посредници, удари с безпилотни летателни апарати, кампании срещу бунтове, икономическа война и т.н.

Междувременно онези от нас, които пряко участвахме в геноцидната военна кампания в Ирак, ще живеем с духовете на войната.

Винсент Емануеле е писател, радиожурналист и активист. Той живее в Мичиган Сити, Индиана и може да бъде намерен на адрес vince.emanuele@ivaw.org






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - Тази чернова пазя от 2015 година...
18.09.2021 20:55
Дори незнам дали трябваше да я пускам сега...

Може би защото,ми е ясно,че нищо не се е променило и едва ли ще се промени...

цитирай
2. notfun - ...ужасно е, да живееш, с тези.."мисли", милейде!
19.09.2021 08:11
..Разбира се,ч е никой, нормален човек ( и блогър) ,
не може, да 'приеме", и да "оправдае", Войните, където,
и да е по Света, дали ,в Ирак, в Афганистан, или...Корея,или Виетнам..

Тези, които,правят" Войните,са ЕЛита- Архитекти, и Банкстери, които..
винаги "печелят", и от "двата лагера"...
потърси, повече Исторически документи ,и Хроники, ти се 'плъзгаш"
по Новинарски, и най често- конспиративни 'автори", а това, не е от
"полза", за "търсещите( твои) читатели..

аз, също, копирам, разни избрани страници, но за разлика, от теб,
аз имам, на разположение, около една дузина "тухли", които са..
на масата ,до леглото ми, и в моята Библиотека..
Темата, не е за...лежерен, и анонимен чат, насред това..'фаШливо" блоКе)

пп
извинявай ,за многото кавички , но ние живеем, в "Обърнат слайд:
затова, и ги ползувам , редовно..
разбирам твоята "емоционалност) но, така, не се коментира
Геополитика ( марийчето, даже и не разбрала, какво, е това )

хубава неделя, здраве и повече усмивки, ти желая!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8324315
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031