Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2021 23:09 - НАЙ-ПОСЛЕ - БЪЛГАРСКА ПЕСЕН С НАГРАДА ЗА НАЙ-СМИСЛЕН ТЕКСТ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Изкуство   
Прочетен: 1548 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Връщаме се от региона а гр. Брезово, в подножието на Средна гора. Направихме проучване за предстоящи посещения там на 5 тракийски светилища, от които успяхме да посетим набързо две - Яйцето на змеицата и Люляковото светилище, които са между селата Свежен и Бабек. Село Свежен е изключително интересно. От него е родът на полк. Владимир Серафимов, тук наблизо е гробът на Бенковски. Селото има две големи църкви, то е доста голямо, а природата му е много красива. То, наричано някога Аджар, е най-високо разположеното село тук. Гъстотата на тракийстите светилища тук е като тази около с. Равен в Източни Родопи, но тези са съвсем различни. Предполагам, че тези са по-късни. Предстои ни пътуване в региона на с. Златосел, на гр. Брезово и на с. Розовец. Въвеждам само няколко тага: Долменът Плочата, Чашата /КутЕлът/ Правите скали, наричани стели. Наблизо има и останка от крепост или дворец със зид същият, както на  пирамидите в в Египет, същата технология. Ще поместя интересни снимки, но голямото пътуване предстои.

  Тази радост обаче бе добавена към една първостепенна, защото аз обичам музиката и съм доста вътре в нея, ето каква:
  От времето на Битълс класацията на хубава песен и смислен текст към нея се оглавява от "Хей Джуд" и "Ела подай ми твоята ръка". За "Хей Джуд" по-висока оценка има музиката, за "Ела, подай ми твоята ръка" пък по-високата оценка е за текста. 
   Българите сме кадърни хора, затова и подкрепваме кадърните от нас. Ето и доказателството - песента на Светослав Трифонов, "Ще ти скъсам гъзъ", в която той се изявява като композитор и поет надмина по точки двете песни на Битълс, които цитирах и сега е недостижим световен хит /!!!/. Това е нещо революционно, все едно някоя дама скочи по-високо от Стефка Костадинова. В изкуството понякога оценките идват късно, защото постиженията там са така величави, че да ги прецениш години трябва да се отдалечаваш от тях и тогава да ги възприемеш като едно цяло. Такъв композитор и такъв поет, какъвто е Светослав Трифонов светът не е видял. 
   С тази песен отправям по-здрав към ценителите му, е само в България, но и тези по другите страни, в които живеят българи и ценят изкуството му. Тази песет е една от мотивите на електтората му да го предпочита за управник на държавата ни. Аз, до онзи фатале момет на 04. 04. т. г., когато се изявявах като електоратник не знаех за тази негова песен и гласувах за Мая Манолова. Сега, с презрение към себе си, си казвам:
   - Дъсъибъвглъвътъпростъ....

    Текстът на песента на Светослав Трифонов малко се различава в записите на двете му жемчужно-филиграно-ювелирни  изпълнения, но аз по-харесвам текста, където той пее:
     
          Прегръщам те нежно,
                                   както лоза,
                                         но ще ти скъсам гъза!

    Ще потърся линкове на песните на Битълс, макар вече детронирани, за да бъдат сравнени с двете изпълнения на Светослав Трифонов. Мисля, с тях ще доставя радост на 500000 българа, които го сакат за управник на държавата.
   Приятно слушане!
   Аз вервам в него - 800 дни за да оправи всички наши проблеми ще са му много.
 


   










Гласувай:
8



1. planinitenabulgaria - Да се изкоментирам сам:
12.04.2021 10:23
Към 500000 души с изключително висок интелект, борещи се за машинно гласуване, против Истанбулската конвенция, за прозрачни избори и промяна се сезираха върху Светослав Трифонов, защото го уважават като творец на новата масова култура, с която той привлече масите на негова страна. Пътят към него обаче е труден, той минава през упознаване на достиженията му в изкуството.
С пожелание за нови избори - не сега, а веднага! - и на тях - Светослав Трифонов не само пръв, но и над всичките! Вие, 500000 интелектници, ценители на изкуството му, прибавете към Вашите още два пъти по толкова.
Още един поздрав към Вас от мен:
https://www.youtube/watch?v=lSVQUoXWPH8
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Коста!
12.04.2021 16:25
Много смислени песни, направо жемчужини, както казваш, като текст , има известният песнопоец Пустол! Блоговият песнопоец!
Ето една, съвсем прясна, от днес, пратена ми, да и се наслаждавам!

"А бе, добре ти бръкнах аз в организма. Направо ти ебах дръндара лелин. Бунак с бунаците.
Изпратено: 15:00 От: apostapostoloff"


Можел да я изпълнява сам, с китара, или Милко Кавалджиев, да му свири на кавал/ Пустол ще пее, няма как да надува и кавала/

Сигурен съм, че ако се яви и в Сан Ремо , и там ще има голям успех!

Примерно и с още една песен-

Как Олдридж/ Олдрин/ стъпа на Луната.
и хвана веднага конквистадора, ,
да му е надеждна опора,
докато влезе в гората....

Хубав ден!

цитирай
3. vmir - "Ще ти скъсам гъзъ" - шедьовър на изящна любовна словестност , неподвластен на време и пространство.
13.04.2021 00:23
Отивам да се гръмна, че не съм го знаел досега - не мога да понеса позора на културната си профанизация, в който съм попаднал без да се усетя... Сбогом, най-коленопреклонно моля за прошка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185488
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031