Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2021 19:58 - Само за красота
Автор: knigolubie Категория: Изкуство   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.11.2021 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

   Данаил Налбантски      

   "Един на друг си носете теготите и така изпълнявайте Христовия закон." (Галатяни 6:2)

   Известно е, че злополучният кораб „Титаник” е имал четири комина, но вероятно малцина знаят, че единият от тях никога не е действал като комин, а е бил поставен от естетически съображения – така параходът изглеждал по-добре и по-внушително. Знае се също, че при потъването два от тези комини са се прекършили, прегазвайки всичко по пътя си с огромната си тежест.
   Сигурно всеки от нас си има някакъв фалшив комин, поставен за повече внушителност, за красота и привидна хармония. Обичаме да се представяме за по-големи, по-силни, по-важни, по-здрави, по-благополучни. Носим товара на излишните украшения, които ни струват много, а не ни дават никаква полза. Повечето от човешката увереност е само за пред хората, а който се прави на много силен, сам си знае какво му струва това. Разбира се, няма нищо лошо в това да изглеждаме добре и да не досаждаме на хората наоколо с безкрайните си проблеми. Това е белег за зрелост и вътрешна сила. Но когато прекаляваме с желанието да предизвикваме завист, ние започваме да наказваме сами себе си.
   Никой не е толкова силен, че да не се нуждае от подкрепа. Библията ни насърчава да имаме близки отношения, което означава да не крием болките си. Няма истинско приятелство там, където няма искреност. Приятел не ни е този, пред когото се опитваме да се представим много добре, а който може да ни разбере и съчувства. Павел ни препоръчва да си носим взаимно теготите. Няма нищо срамно да признаем своите нужди и да помолим за помощ. Всеки стига до такъв момент. Всеки иска да свали украшенията и да се отпусне малко от напрежението, в което сам си е решил да живее. Няма нищо по-опасно за вярващия от погрешната самооценка.
   „Ако някой мисли за себе си да е нещо, а е нищо, той мами себе си”, казва апостолът.  Откровеното общуване, изповядването на греховете, взаимното насърчение – това са блага, от които никой не бива да се лишава в името на фалшивото самочувствие.
   Молитва: Татко наш, ние сме блажени, че имаме възможността да изповядваме пред Теб всичко и да знаем, че Ти ни приемаш и обичаш. Нека и ние имаме силата да насърчаваме уморените и смирението да изповядваме своите слабости, приемайки утеха.


  Тема за размисъл: Изкуственото самочувствие е по-скоро самобичуване.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigolubie
Категория: Изкуство
Прочетен: 2031839
Постинги: 1524
Коментари: 744
Гласове: 4316
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930